top of page

Loodus on imeline!

Updated: Jun 12, 2023


Eile, kõndides koju, tabasin end mõttelt, kui ilus on loodus ja erinevad aastaajad meie ümber.


Mäletan, kuidas väikese tüdrukuna maal vanaema juures ronisime puude otsas, jooksime heinamaal, ujusime, mängisime liiva ja kividega - kõik see tundus tavaline ja igapäevane ning ei mäleta, et oleksin mõelnud looduse ilule. Küll aga nautisime õues olemist täiel rinnal.


Täiskasvanuna oleme sunnitud olema rohkem arvuti taga, tegema tubaseid toimetusi ja satume välja üha vähem. Seda enam võiksime võtta iga päev aja, kus teeme kasvõi poole tunnise ringi, märkamaks, mis toimub meie ümber. Hingamaks värsket õhku, seisatamaks, et kogeda tuule paitust...


Iga aastaajaga kaasneb midagi maagilist ja imelist. Sügiseste iilide puudutus põsel, värvilised lehed, mis katavad maad ja puid, vihmasabin - kõik see on müstiline, maagiline ja rahustav. Suvine päike, soojad ja pikad õhtud, lühikesed kleidid - kutsub rohkem liikuma ja elu elama/nautima. Kevadine tärkamisaeg, pungad puudel, kevadlilled, saabuvad linnud ja nende laulud, armumised ja uue alguse leid - annab paljudele lootust ja toob ellu põnevust. Talvine, karge ilm, soe kaminatuli toas ja krõbe ilm õues, lumine mets ja teinekord talvine päike okste vahelt piilumas, valgustused, mis pimeduse kaotavad - toob meie hinge imesid ja usku imedesse.


Loodus on see, mis meile annab.

Kui hoolid sina, kingib ka tema.

Metsas või pargis jalutamine toob hinge rahu. Märgates, mis on meie ümber, oskame seda väärtustada ja hinnata.


Oktoober on vaimse tervise kuu ja liikumine on üks viis oma vaimne tervis hoida paremas korras.

Märka ilu enda ümber.

Võta aega, et minna õue - jaluta, jookse, sõida rattaga.

Hoia ennast ja ole terve!

Aitähh! :)


39 views

Recent Posts

bottom of page